Veel kinderen en jongeren zoals jij komen bij GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) om te praten. Je bent niet de enige! Onze hulpverleners kunnen je helpen om uit te zoeken wat er aan de hand is en welke oplossingen daarvoor zijn.
In de uitnodigingsbrief voor het eerste gesprek staat met wie je gaat praten. Soms vindt het gesprek plaats met verschillende hulpverleners (tegelijk of na elkaar). Meestal gaan we ook praten met je ouders en andere mensen die voor je belangrijk zijn. Als je ouder bent dan 16 jaar mag je zelf bepalen of en met wie we nog meer gaan praten. Als je ouders zijn gescheiden, kan het zijn dat we met je ouders apart van elkaar gaan praten.
De hulpverlener gaat eerst met je kennismaken. De hulpverlener wil ook graag van jou weten waar hij of zij je mee kan helpen.
Het is belangrijk te weten dat je alleen iets hoeft te vertellen als je dat zelf wilt.
Alles wat je vertelt blijft tussen jou en de hulpverlener(s). De hulpverlener heeft beroepsgeheim. Dat betekent dat hij of zij niets aan anderen mag vertellen zonder jouw toestemming. Bijvoorbeeld contact opnemen met je school.
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: