Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Praktische vragen aan Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Hoe kan ik een afspraak verzetten?

Je behandeling heeft het beste resultaat als je naar alle afspraken komt. Bovendien willen wij onze tijd graag goed benutten. Mocht je toch genoodzaakt zijn een afspraak te verzetten, laat dit dan tijdig (uiterlijk 48 uur van tevoren) weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Om te voorkomen dat je een afspraak vergeet, biedt GGZ Drenthe aan cliénten vanaf 18 jaar de service van een afspraakherinnering per e-mail of sms.

Hoe lang duurt een behandeling?

De lengte van een behandeling is afhankelijk van wat er aan de hand is en hoe ingewikkeld de problemen zijn én hoe het kind/de jongere op de behandeling reageert. Soms zijn een paar gesprekken voldoende. Vaak zijn meerdere afspraken nodig.

Hoe zit het met eigen risico?

Voor een behandeling bij GGZ Drenthe is een geldige zorgverzekering nodig. De behandeling wordt vergoed. Iedereen van 18 jaar en ouder moet per kalenderjaar het wettelijke eigen risico (€ 385,- in 2022) betalen.  Wanneer na de intake de behandeling voortijdig wordt gestopt, bijvoorbeeld omdat blijkt dat GGZ Drenthe niet de gewenste behandeling kan bieden, kan deze tijd in rekening worden gebracht. 

Hoe zit het met mijn privacy als ik hulp van KJP krijg?

Voor het aanvragen van een beschikking bij de gemeente (als je jonger bent dan 18 jaar) en om na afloop van je behandeling een rekening te kunnen sturen naar de gemeente (als je jonger bent dan 18 jaar) of naar de zorgverzekeraar (als je ouder bent dan 18 jaar) moeten we een aantal gegevens over je vermelden: je naam, adres en geboortedatum, je burgerservicenummer en de code die hoort bij je diagnose. Ben je 12 jaar of ouder en wil je niet dat de diagnosecode op de rekening wordt vermeld, zeg het dan tegen je behandelaar. Je moet dan een formulier invullen, deze samen met je behandelaar ondertekenen en naar de gemeente of zorgverzekeraar opsturen. Je gemeente of zorgverzekeraar kan je hierover meer informatie geven. Meer hierover kun je lezen in de Regeling Jeugdwet.

Hoe kan ik herhaalmedicatie bestellen?

Hoe het gaat als je medicijnen krijgt en hoe je herhaalmedicatie kunt bestellen lees je in de infographic 'Medicijnen gebruiken en herhaalmedicatie bestellen'. 

Vragen over hulp van Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Wat is een infant?

Een infant is een kind tussen de 0 en 6 jaar.

Contact

Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
T (0592) 33 48 00

Informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van kinder- en jeugdpsychiatrie vind je bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vind je via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.