Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie is er een team voor ouder(s) met een jong of nog ongeboren kind. Dit team heet het Infantteam. Het Infantteam is er voor baby's, peuters en kleuters (tussen de 0 - 6 jaar), die extra zorg nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het gaat om kinderen waarbij 'moeilijke periodes' niet vanzelf overgaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan peuters en kleuters die niet willen eten, driftbuien hebben of zich niet goed kunnen vermaken en erg druk zijn. 

Het Infantteam observeert en behandelt kinderen in de eigen omgeving en heeft ook veel aandacht voor de relatie tussen de ouder(s) en het kind. Want hoe jonger het kind is, hoe sterker het kind is verbonden met de ouder. Ook voor kinderen die te vroeg zijn geboren, vaak ziek zijn geweest, nare dingen zoals een ziekenhuisopname hebben meegemaakt of voor kinderen bij wie de ontwikkeling vertraagd of anders verloopt, kan het Infantteam helpen.

Wat levert het op?

Na afloop hebben ouders meer inzicht in de problemen van hun kind. De relatie heeft zich verdiept en ze hebben geleerd hoe ze beter met moeilijke situaties kunnen omgaan. Binnen het Infantteam staat de relatie tussen ouder(s) en kind centraal. De behandeling richt zich in algemene zin op betere communicatie en contact tussen ouders en kind. Behandeling bestaat bijvoorbeeld uit ouder-kindtherapie, (video)-hometraining en ouderbegeleiding.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden

Een vraag stellen aan Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) met Kinder- en Jeugdpsychiatrie via het algemene nummer van GGZ Drenthe via (0592) 33 48 00.