Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) zijn kwetsbaar. Ze ervaren allerlei gevoelens, zoals boosheid, verdriet of angst. Of ze raken in de war door de problemen van hun ouders. Een groot deel van deze kinderen ontwikkelt zelf ook psychische problemen. Door kinderen vroeg te ondersteunen kunnen we de kans op latere problemen verkleinen. 

Doe-praat groep

In de doe-praat groep kunnen kinderen in alle vrijheid vertellen over hoe het thuis gaat. Ze krijgen op een ontspannen manier informatie over psychische problemen en kunnen vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe je met lastige situaties of gevoelens kunt omgaan. Ook delen we ervaringen over opgroeien met een ouder met psychische problemen. Zoals over schaamte. Zo ervaren de kinderen dat zij niet de enige zijn met ouders die psychische problemen hebben. 

Ook kinderen van ouders met een verslaving kunnen deelnemen aan de doe-praat groep. Hiervoor werken we samen met Verslavingszorg Noord-Nederland.

Aanmelden voor doe-praat groep

Behandelaren in de ggz of huisartsen kunnen kinderen en jongeren aanmelden voor de groep. Bel voor informatie over data en locaties met GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie via (0528) - 85 77 77.