Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Patiënten verwijzen naar het CVBP

Verwijzers kunnen patiënten voor het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP) aanmelden via ZorgDomein, e-mail, aanmeldformulieren, fax of telefoon. Alle aanmeldingen (behalve interne verwijzingen GGZ Drenthe en crisisaanmeldingen voor klinische opname) komen binnen bij het Aanmeld- en Informatiecentrum van GGZ Drenthe (AIC). Voor een officiële aanmelding is altijd een verwijsbrief nodig. Het AIC zet de aanmelding vervolgens door naar het CVBP. Bij vragen over aanmeldingen kunt u rechtstreek contact met het CVBP opnemen via (0592) 33 41 00 (bereikbaar tijdens kantooruren).

Bevestiging na eerste beoordeling

Na de aanmelding vindt een beoordeling plaats of de hulpvraag bij ons op de juiste plek is. Als er een positief advies is, ontvangt uw patiënt een brief met een bevestiging van de aanmelding. In de brief wordt aangegeven hoe lang de wachttijd tot de intake ongeveer zal zijn. Als uw patiënt aan de beurt is, ontvangt  hij of zij een uitnodiging voor de intake.  

Intake

Tijdens de intake maken we kennis, bespreken we wat er aan de hand is, wat de patiënt belangrijk vindt in de behandeling en hoe het CVBP kan helpen.  

Advies en behandelplan

Na de intake wordt de informatie besproken volgt een advies over hoe het verder gaat. Dit advies bespreken we met uw patiënt. Bij akkoord spreken we samen met de patiënt een behandeltraject af en stellen we samen een behandelplan op. Hierin staat wat het doel is van de behandeling en hoe deze eruit zal zien.  

Informatie over de voortgang

Wij houden u als verwijzer met enige regelmaat op de hoogte over de voortgang van de behandeling. Ook ontvangt u van ons een brief als de behandeling is beëindigd. Hierin staat onder andere waaruit de behandeling heeft bestaan en informatie of advies over een eventuele vervolgbehandeling/begeleiding en voorgeschreven medicatie.

Contact

Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Middenweg 19, 9404 LL Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen
T (0592) 33 41 00
F (0592) 33 47 13

Behandeling op afspraak tijdens kantooruren. Vraag de behandelaar naar de mogelijkheden.

Een vraag stellen aan het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op je bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (0592) 33 41 00.