Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Een Verpleegkundig Specialist GGZ (GGZ-VS) is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg in de rol van regiebehandelaar. Daarnaast is de GGZ-VS opgeleid als praktijkonderzoeker, innovator en coach. De GGZ-VS is een artikel 14 van de Wet BIG geregistreerde professional, net als de psychiater en klinisch psycholoog.

De driejarige opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ wordt verspreid door heel Nederland in erkende praktijkinstellingen aangeboden. Sinds januari 2011 is GGZ Drenthe een erkende praktijkinstelling met een erkende opleider. De opleidingsinstelling GGZ-VS te Utrecht is verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma. Dit houdt in dat je één dag per week onderwijs volgt in Utrecht. GGZ Drenthe is als praktijkinstelling verantwoordelijk voor het faciliteren van het praktijkprogramma. Dit houdt in dat je 24-28 uur daadwerkelijk werkt in de praktijk. Kijk voor meer informatie op de website van opleidingsinstelling GGZ-VS.

Toelatingseisen
  • Je bent geregistreerd in het verpleegkundige beroepsregister, artikel 3 Wet BIG
  • Je bent in het bezit van een getuigschrift hbo-verpleegkundige (bachelor degree)
  • Je functioneert (aantoonbaar) bovengemiddeld. Dit blijkt uit het door jou samengesteld portfolio dat voldoet aan de door GGZ-VS gestelde eisen
Planning

De opleiding start jaarlijks in januari.  De werving voor deze opleidingsplaatsen gaat het hele jaar door. 

Een vraag stellen aan afdeling Opleidingen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor dringende vragen kun je (tijdens kantooruren) altijd telefonisch contact opnemen met afdeling Opleidingen, telefoon 06 - 21 85 53 63. Het beantwoorden van de mail kan enkele dagen duren.