Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GZ-psycholoog

Een gezondheidszorgpsycholoog (GZ Psycholoog) is een generalistische professional die inzetbaar is in alle sectoren van de gezondheidszorg. De gezondheidszorgpsycholoog behandelt zelfstandig psychische stoornissen, problemen in de levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekte, invaliditeit en lichamelijke beperkingen. Hoofdtaken van de gezondheidszorgpsycholoog zijn diagnostiek en behandeling. De gezondheidszorgpsycholoog beschikt over psychologische kennis en vaardigheid op het gebied van diagnostiek, indicatiestelling en behandeling.

De postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog duurt twee jaar en bestaat uit vier dagen praktijk en een dag theorie per week. Kijk voor meer informatie over de opleiding op de website van Opleidingsinstituut PPO

Klinisch Psycholoog

De klinisch psycholoog is een specialistisch werkende professional op het gebied van de (psycho)diagnostiek, psychologische- en psychotherapeutische behandelmethoden. Vaak is hij tevens opgeleid tot psychotherapeut. Je kunt je specialiseren op de kindertijd en adolescentie of volwassenheid en ouderdom. De opleiding leidt daarnaast op tot het kunnen verrichten van (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, innovatie en het uitvoeren van leidinggevende- en beleidstaken. De postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog duurt vier jaar en bestaat uit een praktijkcomponent van vier dagen en een cursorisch component van een dag.

Toelatingseis

Voor deelname dient de basisopleiding tot GZ psycholoog voltooid te zijn.

Opleiding Psychotherapeut

De psychotherapeut richt zich op behandeling van patiënten met complexe problematiek. Meestal gaat het om meervoudige problematiek, persoonlijkheidsproblematiek of een combinatie van beide. Een psychotherapeut heeft oog voor zowel het individu als het systeem.

De beroepsopleiding tot psychotherapeut is een driejarige opleiding als vervolg op de postmasteropleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.

Toelatingseis:

Psychologen in dienst van GGZ Drenthe komen in aanmerking voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie over de opleiding op de website van Opleidingsinstituut PPO

Een vraag stellen aan afdeling Opleidingen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor dringende vragen kun je (tijdens kantooruren) altijd telefonisch contact opnemen met afdeling Opleidingen, telefoon 06 - 21 85 53 63. Het beantwoorden van de mail kan enkele dagen duren.