Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Als huisarts heeft u een verzwaarde rol als poortwachter voor de ggz. Beginnende psychische klachten en/of klachten die niet binnen de DSM vallen, vormen onderdeel van de huisartsenzorg. Een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) van Indigo kan u hierbij ondersteunen. Daarnaast levert Indigo aanvullende dienstverlening binnen het POH-GGZ pakket.

POH-GGZ pakket van Indigo

Alle POH-GGZ van Indigo zijn hoogopgeleid en hebben ervaring in het werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Ze krijgen jaarlijks scholing om hun kennis up-to-date te houden. De POH-GGZ houdt zich in uw huisartsenpraktijk bezig met:

  • Probleemverheldering en uitvoeren van screeningsdiagnostiek
  • Opstellen en bespreken van een vervolgstappenplan
  • Geven van psycho-educatie
  • Begeleiden/ondersteunen van zelfmanagement
  • Doen van interventies gericht op verbetering in functioneren van patiënten met psychische klachten
  • Geven van trainingen op het gebied van geïndiceerde preventie, zorggerelateerde preventie en terugvalpreventie

Psychiatrische consultatie

Voor psychiatrische consultatie kunt u terecht bij het Aanmeldcentrum van GGZ Drenthe en Indigo via telefoonnummer (0592) 74 14 14. Indien nodig wordt uw consultatievraag beantwoord door een psychiater met specifieke kennis, bijvoorbeeld op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie.

E-health

Alle POH-GGZ van Indigo beschikken over een breed scala aan tools en modules waarmee zij patiënten ook via e-health kunnen begeleiden.

Preventietrainingen

Indigo heeft jarenlange ervaring met het geven van professionele preventieve groepstrainingen bij psychische klachten. De POH-GGZ kan deze trainingen in uw praktijk verzorgen.

Scholing voor huisartsen

Indigo en GGZ Drenthe bieden u als huisarts één keer per jaar een geaccrediteerde scholing.

Hoe kunt u beschikken over een POH-GGZ van Indigo?

U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van het hele POH-GGZ pakket zoals hierboven beschreven. Indigo is dan hoofdcontractant en risicodragend in de bedrijfsvoering. Samen met u maken we een samenwerkingsovereenkomst. Vervolgens vragen wij de POH-GGZ module aan bij de zorgverzekeraar. Uw praktijk krijgt een vergoeding van kamerhuur en faciliteiten van maximaal €27,50 per dagdeel dat de POH-GGZ aanwezig is.

POH-GGZ inhuren van Indigo

U kunt er ook voor kiezen om een POH-GGZ van ons in te huren. U bent dan hoofdcontractant. U vraagt de POH-GGZ module zelf aan bij de zorgverzekeraar en verzorgt zelf de declaraties. Het werkgeverschap ligt bij Indigo. Wij zorgen voor scholing, verzuimbegeleiding, vervanging bij ziekte en alle overige werkgeverslasten. De kosten zijn €60,- per uur voor de daadwerkelijke inzet uitgaande van 4 uur per dagdeel.

Patiëntinformatie A-Z

Contact

Wilt u een POH-GGZ in uw huisartsenpraktijk? Heeft u vragen? Wilt u een oriënterend gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nicolette Moes, via telefoonnummer (0592) 33 41 97.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.