Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Korte beschrijving

Bij het Psychosecircuit helpen we mensen met schizofrenie of een psychose. Een psychose is een toestand waarbij verschillende systemen van de hersenen ontregeld zijn geraakt. Mensen zijn in de war, ze hallucineren, horen stemmen of hebben last van waanbeelden. Er is sprake van een verstoorde waarneming. Iemand die dit meemaakt, heeft vaak langere tijd nodig om te herstellen.

Het is ons doel om mensen met schizofrenie of een psychose zo vroeg mogelijk op te sporen, te behandelen en te ondersteunen. Dit doen we onder andere door voorlichting te geven op scholen en in woonwijken en door nauw samen te werken met andere gezondheidsinstellingen. Bij Psychosecircuit helpen we mensen om weer “baas in eigen hoofd” te worden en te blijven, en bieden wij ondersteuning bij de verwezenlijking van hun toekomstplannen. Ook familie van betrokkenen staan we bij met steun en advies.

Aanvullende info

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Stichting Topklinische GGz.

Het Psychosecircuit heeft haar medewerking verleend aan de totstandkoming van de wegwijzer stigmabestrijding op samensterktegenstigma.nl

Het Psychosecircuit heeft het keurmerk TOPGGz. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Kwaliteit. Of kijk op de website van TOPGGz.

Patiëntinformatie A-Z

Contact

Postbus 30007 9400 RA Assen 
Telefoon (0592) 33 48 00

Een vraag stellen over Psychosecircuit

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.