Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Korte beschrijving

Het Slaapcentrum voor Psychiatrie in Assen behandelt kinderen en volwassenen met psychische problemen die daarnaast al langere tijd last hebben van slaapproblemen.

Voorbeelden van slaapproblemen:

  • Al langer dan drie maanden problemen met inslapen en/of doorslapen;
  • Rusteloze benen;
  • Ademhalingsproblemen tijdens de slaap;
  • Overmatige slaperigheid overdag;
  • Vreemd gedrag tijdens de slaap, zoals slaan/schoppen en slaapwandelen;
  • Nachtmerries.

Psychische problemen zorgen vaak voor problemen met uw slaap. Ook medicatie voor psychische problemen kan daarbij een rol spelen. Uw psychische problemen kunnen erger worden als gevolg van uw slaapproblemen. Het Slaapcentrum kan alle slaapproblemen onderzoeken en behandelen.

Sneller herstel 

Slaapproblemen komen vaak voor in combinatie met psychische stoornissen. In de meeste gevallen wordt de psychische stoornis behandeld, maar is er weinig aandacht voor de slaapproblematiek. Uit onderzoek blijkt echter dat een aparte behandeling van de slaapproblemen het herstel van psychische stoornissen kan versnellen.

Het Slaapcentrum onderzoekt wat er precies aan de hand is met uw slaap en hoe u weer beter kunt slapen. Dit kan ook een positieve invloed hebben op de psychische problemen. U kunt bij het Slaapcentrum terecht als uw huisarts of andere medische verwijzer vermoedt dat er sprake is van een psychische stoornis in combinatie met slaapproblemen. Het Slaapcentrum behandelt aanvullend de slaapproblemen. De psychische problemen worden door een andere behandelaar behandeld.

Aanvullende info

Een behandeling bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen wordt vergoed als er sprake is van een psychische stoornis of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. Overleg voor u in behandeling gaat met uw zorgverzekeraar over de voorwaarden voor verwijzing, de kosten en vergoeding. Het wettelijke eigen risico is van toepassing. 

Contact

Slaapcentrum voor Psychiatrie
Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 94004 RA Assen
T (0592) 33 48 00

Patiëntinformatie A-Z

Folders

Een vraag stellen aan Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Slaapcentrum voor Psychiatrie  (0592) 33 46 32