Spring naar navigatie Spring naar inhoud

12 maart: Open Huis bij de Forensische Psychiatrie, afdeling de Boeg

Over afdeling de Boeg
Afdeling de Boeg richt zich – samen met nieuwe afdeling de Pont – op de behandeling van een heterogene populatie forensische patiënten; er is veelal sprake van forensische problematiek in combinatie met een verhoogd risico op psychosen, persoonlijkheids- en/of verslavingsproblemen. De afdelingen hebben twee pijlers: forensische diagnostiek en behandeling. De behandeling is op maat; het behandeldoel verschilt per patiënt én per fase van behandeling. De behandelduur varieert van een half jaar tot anderhalf jaar.  

Het multidisciplinaire team van de afdeling bestaat uit een psychiater, (klinisch- en gz-) psychologen, verpleegkundigen en agogen, een maatschappelijk werker, een systeemtherapeut, vaktherapeuten en een ervaringsdeskundige.  Wil je meer weten over het werken op afdeling de Boeg? Kom dan langs tijdens het Open Huis. Tijdens het Open Huis organiseren we speeddates en een rondleiding. 

  • Datum: Dinsdag 12 maart
  • Tijd: 16.00 uur tot 18.00 uur

Praktische informatie
De Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) is een beveiligde kliniek. Er gelden daarom speciale huisregels. Bij binnenkomst word je gecontroleerd. Nadat je je bij de receptie hebt gemeld, loop je door een detectiepoort. Je tas zet je apart, deze wordt via een röntgenscanner bekeken. Zelf word je gescand op metalen voorwerpen, zorg daarom dat je deze zo min mogelijk bij je draagt, zoals: sieraden, sleutels, muntgeld en elektronische apparaten. Bekijk deze flyer voor meer informatie over je bezoek aan de FPK.

De FPK bevindt zich op het terrein van de Dennenweg 9 in Assen, bekijk voor meer informatie: 

Voor meer informatie over de Forensische Psychiatrie, bekijk deze pagina

Planning Open Huis 2024

April: Duurzaam Verblijf

Bij Duurzaam Verblijf worden mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen opgenomen die lijden aan een combinatie van ernstige psychiatrische stoornissen, een verslaving, somatische problemen en soms een verstandelijke beperking. Opname en behandeling vinden plaats in beveiligde klinieken. Benieuwd wat jij kunt doen als zorgprofessional binnen Duurzaam Verblijf? Bezoek dan het Open Huis van Duurzaam Verblijf. 

Mei: Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Mensen met een combinatie van een verstandelijke beperking en psychische problematiek kunnen bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP) terecht.  

Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie is een initiatief van vijf zorginstellingen, namelijk GGZ Drenthe, Vanboeijen, De Trans, de Baalderborg Groep en Cosis. Door de kennis van verschillende partijen te bundelen en samen te werken vanuit verschillende invalshoeken kunnen we naadloos inspelen op de behoefte van de cliënt. Wil je weten hoe we dit in de praktijk vormgeven? Kom dan in mei naar het Open Huis van het CVBP. 

Juni: Forensische Psychiatrie

De forensische psychiatrie is een bijzonder vak! Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie behandelen we patiënten die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag vertonen. Hier draait alles om vertrouwen en grenzen stellen. Niet kijken naar hoe de patiënt nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Ben jij zorgprofessional en denk jij de persoon te zijn met de juiste competenties? Bezoek dan het Open Huis van de Forensische Psychiatrie.

September: Ouderenpsychiatrie

GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie is er speciaal voor patiënten vanaf ongeveer 60 jaar met uiteenlopende psychiatrische klachten. Zoals depressie, geheugenproblemen, psychose of angst- en persoonlijkheidsproblemen, of een verslaving. Benieuwd hoe jij als zorgprofessional een bijdrage kunt leveren aan deze doelgroep? We maken graag kennis met je tijdens het Open Huis!

Oktober: Locatie Emmen

De regio Emmen is een gebied dat bekendstaat om de eigenheid van zijn inwoners. Om natuur, cultuur. Maar ook, een grote groep mensen die kampt met psychische en gezondheidsproblemen. Samen gaan we elke dag voor een betere mentale gezondheid in de regio Emmen. Samen met collega’s, ketenpartners en vooral: samen met patiënten. 

In Emmen werken we samen met patiënten aan herstel en kwaliteit van leven, waarbij we hun mentaliteit doorgronden en behandeling afstemmen op hun wensen en behoeften. 

Ben je benieuwd hoe wij werken in de regio Emmen? We ontmoeten je graag tijdens het Open Huis in oktober.

November: Acute Psychiatrie

De acute psychiatrie van GGZ Drenthe bestaat uit de spoedpoli, crisisdienst, Intensive Home Treatment (IHT), Medium Care en de High & Intensive Care. We behandelen patiënten ter voorkoming van een psychiatrische crisis, of wanneer patiënten al in een psychiatrische crisis verkeren. Ben jij zorgprofessional en wil je meer weten over hoe we hulp bieden aan mensen met acute psychische of psychiatrische crisis en nood? Kom dan in november langs tijdens het Open Huis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het Open Huis contact op met Lucinda de Boer, consulent Werving en Selectie, via: 06 - 83 22 67 41. Je kunt Lucinda ook WhatsAppen of mailen.