Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Iemand die verslaafd is kan niet zonder bijvoorbeeld alcohol, drugs of medicijnen. Vaak heeft die persoon het gebruik niet meer onder controle. Psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat iemand makkelijker een verslaving ontwikkelt. Andersom kan een verslaving ervoor zorgen dat iemand psychische problemen krijgt, of dat problemen worden versterkt.

Hulp bij verslaving

Vul hier een tekst in

Het is erg moeilijk op eigen kracht van een verslaving af te komen. Het helpt om hulp in te roepen. In principe biedt Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) de eerste hulp als het gaat om verslaving. Als er ook sprake is van psychische problemen, dan kunt u worden doorverwezen naar GGZ Drenthe voor behandeling van de psychische problemen.

Kenmerken van verslaving

  • De behoefte om te gebruiken neemt vaak toe
  • De verslaving staat centraal, het middel zorgt voor tijdelijke rust en/of minder somberheid
  • Andere dingen zoals relaties, geldzaken, jezelf goed verzorgen, worden minder belangrijk
  • Bij stoppen met gebruik van het middel treden ontwennings- verschijnselen op zoals trillen, zweten en misselijkheid

Ervaring

Bas begint steeds meer te drinken en hij merkt na een tijdje dat hij niet meer zonder kan.

Bas zijn verhaal

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.