Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Sommige problemen lijken zich vooral op school af te spelen. Omdat uw kind niet graag naar school gaat of problemen heeft met de leerkracht en klasgenoten. Het kan zijn dat uw kind buiten de groep komt te staan, erg stil, verdrietig en teruggetrokken is of gepest wordt. Of dat uw kind slecht naar de leerkracht luistert en regelmatig dwars, agressief of erg ongehoorzaam is.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor deze problemen. Problemen binnen de groep, in de directe omgeving of problemen van het kind. Bijvoorbeeld leerproblemen, zoals dyslexie of een taalachterstand. Sociaal emotionele problemen of concentratie- en motivatieproblemen. Er kan ook sprake zijn van meerdere problemen. In een aantal gevallen is het mogelijk dat het gedrag van uw kind te maken heeft met een stoornis, zoals AD(H)D, angststoornis, autisme, depressie of een gedragsstoornis. 

Om uit te zoeken wat er bij uw kind aan de hand is kunt u uw kind laten onderzoeken bij GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Onderzoek kan duidelijkheid geven over wat de problemen veroorzaakt. Het kan ook leiden tot een voorstel voor behandeling.

Kenmerken

  • Gesloten, teruggetrokken en stil zijn
  • Zich buiten de groep plaatsen of staan
  • Angstig of bang zijn
  • Ongelukkig, somber of depressief lijken
  • Gepest worden
  • Niet doen wat er gezegd wordt of juist iets heel anders
  • Onrustig of druk in de klas zijn

Een vraag stellen aan de Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.