Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Als iemand last heeft van ernstige psychische problemen, dan kan een vrijwillige opname volgen. Tijdens een opname verblijft iemand voor kortere of langere tijd dag en nacht bij GGZ Drenthe. Op deze manier is er voldoende gelegenheid om aan de problemen te werken. Tijdens de opname worden verschillende behandelingen ingezet en als het nodig is verpleging. Bij een opname is een eigen kamer met bed beschikbaar. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Bezoek is altijd mogelijk in overleg met de opnameafdeling.

Gedwongen opname

Psychische problemen kunnen erg uit de hand lopen. Bij ernstige verwardheid kunt u bijvoorbeeld gevaarlijk zijn voor uzelf, of voor uw omgeving. Soms komt u hierdoor zelfs in aanraking met de politie. Dan kunt u tegen uw wil met een (spoed)maatregel worden opgenomen bij GGZ Drenthe. Soms kan een dwangbehandeling noodzakelijk zijn. In de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (Wgbo) staan regels voor dwang om de cliĆ«nt te beschermen. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.