Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wegwerkzaamheden bij ggz-terrein Assen

maandag 11 juni 2018

Tussen maandag 11 juni en vrijdag 3 augustus vinden werkzaamheden plaats aan de Burgemeester Lohmanweg en aan de Dennenweg in Assen. Als gevolg hiervan wordt het verkeer gedurende die periode omgeleid.

Er zijn twee plaatsen waar werkzaamheden zijn:
- Aan de Burgemeester Lohmanweg, bij de afslag Hendrik van Boeijenlaan/Calendula.
- Aan de Dennenweg bij de afslag Lindelaan.

Burgemeester Lohmanweg / Hendrik van Boeijenlaan
Vanaf maandag 11 tot en met zondag 24 juni 2018 zal de Burgemeester Lohmanweg nabij Calendula worden afgesloten. Aansluitend wordt tussen maandag 25 juni en vrijdag 3 augustus 2018 de gehele kruising van de Burgemeester Lohmanweg met de Hendrik van Boeijenlaan afgesloten.
 
Autoverkeer (met uitzondering van bouwverkeer) wordt gedurende deze hele periode omgeleid over het terrein van GGZ Drenthe: langs het hoofdgebouw, de AFPN, ’t Knooppunt, de Vosseberg en vervolgens Nijlandsborg tot aan Calendula. Via de Middenweg kan het verkeer verder van en naar Diepstroeten en Graswijk. Voetgangers en fietsers worden via het gebruikelijke voet/fietspad over het ggz-terrein langs de Vlint en Nijlandsborg omgeleid. 

Tijdens de eerste twee weken van de werkzaamheden kan rechtdoorgaand verkeer naar bijvoorbeeld de FPK en het CVBP nog wel omrijden via de Hendrik van Boeijenlaan. Daarna is deze weg niet meer bereikbaar van en naar de Dennenweg.

Dennenweg / Lindelaan
Tussen 18 juni en 3 augustus 2018 is de Dennenweg vanaf het spoor tot aan de kruising Lindelaan gestremd. Gedurende deze periode wordt het verkeer naar de Dennenweg omgeleid via de Pelikaanstraat, Anreperstraat en Lindelaan. Er komen rijplaten langs de werkzaamheden. 

De werkzaamheden horen bij de projecten Stadsboulevard Zuid en Herinrichting Nijlandsloop.

Voorjaarscongres psychiatrie

GGZ Drenthe is met een stand aanwezig op het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Dat wordt gehouden van woensdag 11 april tot en met vrijdag 13 april in Maastricht.

Angstig en verslaafd aan lorazepam

Verpleegkundig specialisten Paula van Herreveld en José Bom van GGZ Drenthe hebben een artikel in Nurse Academy GGZ gepubliceerd over angstig zijn en verslaafd aan lorazepam.