Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe voorzitters Commissie Onderzoek en Zorginnovatie GGZ Drenthe

donderdag 13 februari 2020

Na drie en een half jaar voorzitterschap van de Commissie Onderzoek en Zorginnovatie (COZ) van GGZ Drenthe legt Daniëlle Cath het voorzitterschap neer, om tijd vrij te maken voor haar nieuwe werkzaamheden als bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie.

Gretha Boersma en Esther Sportel nemen vanaf half februari het voorzitterschap over. Zij waren in het afgelopen jaar in toenemende mate de drijvende kracht achter het Bureau Onderzoek en Zorginnovatie (BOZ), dat de commissie ondersteunt. Zij hebben veel nieuwe initiatieven bedacht en met succes doorgevoerd.

Esther Sportel is sinds 2012 als senior onderzoeker verbonden aan de afdeling Langdurige Zorg. Gretha Boersma werkt sinds 2018 als senior onderzoeker in de Forensisch Psychiatrische Kliniek en het Slaapcentrum GGZ Drenthe. Zij zijn voor één dag per week verbonden de COZ en de BOZ om al hun taken goed uit te kunnen voeren voor GGZ Drenthe Research.

Daniëlle Cath zal actief betrokken blijven bij de COZ en de BOZ, samen met de twee andere hoogleraren die GGZ Drenthe rijk is, Marieke Pijnenborg en Marike Lancel.

Daniëlle Cath bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie

Daniëlle Cath, psychiater en opleider psychiatrie bij GGZ Drenthe, is door de Stichting Psychiatrisch Epidemiologisch Onderzoek benoemd tot bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie in Noord Nederland op het gebied van angst en stemming. De benoeming geldt voor een periode van vijf jaar.

Artikel over openheid bij depressie

Hoe moeilijk het is om over psychische problemen te praten, merkte psychiater Cecil Prins-Aardema van GGZ Drenthe toen haar man met een ernstige depressie werd opgenomen. Daarover staat een artikel in het Dagblad van het Noorden.