Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Kinder- en Jeugdpsychiatrie in “foute kersttrui” voor het goede doel

dinsdag 19 december 2017

Het voltallige team van Kinder- en Jeugdpsychiatrie GGZ Drenthe in Assen draagt op 21 december een foute kersttrui! Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor een goed doel. Zij steunen namelijk de actie van Save the Children om kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen van warme kleding en dekens te voorzien.

GGZ Drenthe Kinder- en Jeugpsychiatrie draagt jeugdigen in zowel Drenthe als het buitenland een warm hart toe. Onder de leus ‘Better with a sweater!’ doet het team een oproep tot donatie van €3,- aan Save the Children.  

GGZ Drenthe Kinder- en jeugdpsychiatrie biedt specialistische diagnostiek en behandeling  aan baby’s, peuters, kinderen en jongeren en hun ouders bij wie sprake is van complexe problematiek. Het kan hierbij gaan om ernstige psychiatrische of ernstige psycho-sociale problematiek.

Marike Lancel bijzonder hoogleraar Slaap en Psychopathologie bij de RUG

Dr. Marike Lancel is op 1 november benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Slaap en Psychopathologie' aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, afdeling Klinische Psychologie en Experimentele Psychopathologie. De leerstoel is ingesteld door de RUG en GGZ Drenthe. Marike Lancel is verbonden aan GGZ Drenthe, als hoofdonderzoeker van de Forensische Psychiatrie en als expert in de slaapgeneeskunde bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen.

Steekincident in hoofdgebouw GGZ Drenthe Assen

Vandaag, op woensdag 25 oktober, heeft rond de middag een steekincident plaatsgevonden in het hoofdgebouw van GGZ Drenthe in Assen, waarbij één van onze medewerkers gewond is geraakt. De verdachte van het steekincident, die door de politie is aangehouden, is niet in zorg bij GGZ Drenthe. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.