Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe fietst Social Ride

maandag 13 september 2021

GGZ Drenthe doet mee met de Socialrun, een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de positie van mensen met een psychische kwetsbaarheid in de maatschappij. Een team van collega's fietst op donderdag 16 september de Social Ride, een fietstocht langs locaties van GGZ Drenthe. Daarnaast worden in Assen en Beilen wandelingen met gids georganiseerd. 

Kom in beweging
De Socialrun is onderdeel van de landelijke Inclusieweek, waarin aandacht wordt gevraagd voor de positie van mensen met een psychische kwetsbaarheid in de maatschappij. Nog altijd voelen veel mensen zich buitengesloten. Het idee is letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, zodat er een einde komt aan buitensluiting. Onze collega's fietsen tijdens de Socialrun de volgende route: 

  • 07.00: Start Dennenweg Assen
  • 07.00 - 09.00: Fietsen van Assen naar Emmen (35 km)
  • 09.25 - 11.25: Fietsen van Emmen naar Hoogeveen (33 km)
  • 11.45 - 13.00: Fietsen van Hoogeveen naar Meppel (24 km)
  • 13.45 - 15.45: Fietsen van Meppel naar Beilen (33 km)
  • 16.10 - 17.15: Fietsen van Beilen naar Assen (20 km)
  • 17.15: Finish Adventskerk Assen

Kom je onze collega’s donderdag tegen in de provincie? Moedig ze vooral aan! 

Samen fietsen voor suïcidepreventie

Hulpverleners, nabestaanden en wielersporttrainers gaan op donderdag 9 september fietsen om aandacht te vragen voor zelfdoding onder jongeren. Dat gebeurt op initiatief van ‘Break the stigma for families’ in samenwerking met onder meer GGZ Drenthe, 113 Zelfmoordpreventie, Stichting Route Jack, GGD Drenthe, Accare en Espria Ledenvereniging. Aanleiding hiervoor is de Wereld Suïcidepreventiedag op 10 september, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfdoding om het onderwerp bespreekbaar te maken en steun te bieden aan nabestaanden.

Symposium forensische psychiatrie

GGZ Drenthe organiseert een symposium over diverse aspecten van spel in relatie tot forensisch psychiatrische patiënten en het werken daarmee. Of het gaat om wrekend overspel of charmerend eerherstel, om moorddadige hebzucht of narcistische gebakken lucht: het spel eist steeds zijn tol.