Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Fietstocht voor aandacht psychische problemen

vrijdag 11 september 2020

Op vrijdag 18 september zal een peloton van GGZ Drenthe door Drenthe fietsen om aandacht te vragen voor het doorbreken van stigma's in de psychiatrie. Dat gebeurt in het kader van de Inclusieweek van de stichting Socialrun. Landelijk komen die week allerlei groepen letterlijk en figuurlijk in beweging tegen het buitensluiten van mensen met psychische kwetsbaarheden. De deelnemers van GGZ Drenthe fietsen die dag maar liefst 170 kilometer langs alle locaties van GGZ Drenthe. 

GGZ Drenthe haakt aan bij de Inclusieweek in de vorm van een fietstocht genaamd Socialride. Het peloton bestaat uit negen getrainde fietsliefhebbers, medewerkers en patiënten, die via de locaties Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel een “rondje Drenthe” afleggen. Op elke locatie wordt een half uur gepauzeerd, zodat de deelnemers even op adem kunnen komen, worden verwend met lekkers en mentale vitamines kunnen opdoen. Aan het eind van de middag ronden de fietsers hun ronde in Assen weer af. Daat-Drenthe volgt het peloton de hele dag met een servicebus vol reservematerialen. 

Informatie
De deelnemers van het team GGZ Drenthe presenteren zichzelf op de website van de Socialrun.

GGZ Drenthe fietst voor suïcidepreventie

Hulpverleners, nabestaanden en sporttrainers gaan op 10 september fietsen om aandacht te vragen voor zelfdoding. Dat gebeurt op initiatief van “Break the stigma for families” in samenwerking met onder meer GGZ Drenthe, gemeente Assen en de Stichting Nabestaanden na Zelfdoding. Op die dag is het Wereld Suïcidepreventiedag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfdoding om het onderwerp bespreekbaar te maken en steun te bieden aan nabestaanden.

Artikel over ouderschap in De Psychiater

Psychiater Cecil Prins-Aardema van GGZ Drenthe was vanuit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie betrokken bij de ontwikkeling van de module Zorg voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Daarover staat een artikel in tijdschrift De Psychiater.