Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Eerste uitnodigingen coronavaccinatie aan patiënten 60+ verstuurd

vrijdag 5 februari 2021

Deze week zijn de eerste uitnodigingsbrieven voor vaccinatie tegen corona verstuurd aan patiënten ouder dan 60 jaar en wettelijk vertegenwoordigers. Daarin informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming. 

Het gaat om ongeveer 180 patiënten, die langere tijd in de verschillende klinieken verblijven en op verblijfsafdelingen wonen. Deze patiënten krijgen naar alle waarschijnlijkheid het Moderna vaccin of het BioNTech/Pfizer vaccin. Dat is op dit moment nog niet bekend.

De precieze vaccinatiedatum wordt op de locaties bekend gemaakt. De patiënten krijgen de vaccinatie op de locatie waar zij verblijven.

Dagbesteding in coronatijden

De Academische Werkplaats Verstandelijke Beperking en Geestelijke Gezondheid heeft in samenwerking met de Trans en Vanboeijen een catalogus met activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking gemaakt. Dat is het resultaat van een onderzoek naar gezonde dagbesteding in coronatijden.

GGZ Drenthe doet mee aan Slimme Zorg Estafette

Met Evean, Espria Ledenvereniging, De Trans, Icare, Icare JGZ, SSC Espria, Zorgcentrale Noord en Zorggroep Meander bundelen we de krachten en lopen we mee met de Slimme Zorg Estafette. De Slimme Zorg Estafette vindt plaats van 1 tot en met 26 februari 2021: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Ook wij organiseren meerdere activiteiten, waar iedereen aan mee kan doen!