Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Daat-Drenthe verkoopt snert voor het goede doel

donderdag 12 december 2019

Deelnemers van Daat-Drenthe hebben onlangs erwtensoep verkocht op de kerstmarkt van kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen. Het geld dat zij daarmee hebben verdiend is geschonken aan “Break the stigma for families”, een project dat openheid over psychische problemen bij kinderen en hun gezinnen moet bevorderen.
 
Arbeidsintegratie
Via Daat-Drenthe kunnen mensen met psychische problemen werken, een cursus volgen of meedoen aan activiteiten. Een deel van hen doet dat bij de kringloopwinkel in Hoogeveen.

Op de foto v.l.n.r. Jan Speelman (bedrijfsleider van Het Goed, Cecil Prins (kinder- en jeugdpsychiater bij GGZ Drenthe) Milan Poelman (deelnemer van Daat-Drenthe) en Jannie Hoogenkamp (werkbegeleider van Daat-Drenthe).

Cultuur betrekken in diagnose en behandeling helpt vluchtelingen met psychische problemen

Psychische klachten van vluchtelingen moeten in de context worden geplaatst van hun persoonlijke verhaal. Dat leidt tot beter begrip, duidelijker zicht op de diagnose en betere vooruitzichten in de behandeling van trauma’s, betoogt cultureel antropoloog Simon Groen in zijn promotieonderzoek naar culturele identiteit en trauma bij vluchtelingen uit Afghanistan en Irak, waarop hij op woensdag 4 december gaat promoveren aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw: training Eerste Hulp bij Psychische Problemen

Iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met mensen met psychische problemen kan nu bij GGZ Drenthe een training Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP) volgen. Bijvoorbeeld vrijwilligers, naasten, of mensen die in hulpverleningssituaties of op het werk contact hebben met mensen met psychische problemen.