Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bestuurslid Stichting Vrienden van GGZ Drenthe gezocht

dinsdag 27 november 2018

De Stichting Vrienden van GGZ Drenthe zoekt een nieuw bestuurslid in de functie van 2e secretaris, die het huidige vier leden tellend bestuur gaat aanvullen. De stichting geeft financiële steun aan individuele cliënten bij het ondernemen van activiteiten en het opbouwen van een plezierig en zinvol dagelijks leven. Denk aan wonen, leren en werken, vrijetijdsbesteding en gezond leven.

Eigen tijd
De stichting vergadert ongeveer zes keer per jaar op een dinsdag- of donderdagochtend. Tijdens de vergadering worden de nieuwe aanvragen behandeld en worden alle voorkomende bestuurszaken besproken. De werkzaamheden die voortvloeien uit de vergadering worden onder de bestuursleden verdeeld. Je kunt dit werk in eigen tijd uitvoeren.

Wees welkom
Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan en heb je affiniteit met patiënten van GGZ Drenthe? Kom eens vrijblijvend praten met het bestuur!

Je kunt reageren door een mail te sturen naar de Stichting Vrienden van GGZ Drenthe.

Lees hier meer over de Stichting Vrienden van GGZ Drenthe

Werkbezoek Groen Links

Vrijdag heeft een aantal Tweede Kamerleden van Groen Links een bezoek gebracht aan de Acute psychiatrie van GGZ Drenthe.

Betere psychiatrische zorg door onderzoek lichamelijke klachten en medicatiegebruik

Patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis overlijden 13 tot 30 jaar eerder dan de algemene bevolking. Dit wordt vaak veroorzaakt door een ongezonde leefstijl bij psychische ziekte, maar ook door bijwerkingen van medicatie. Dat blijkt uit onderzoek waarop Mirjam Simoons, ziekenhuisapotheker in opleiding, op 30 november 2018 promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het belangrijk om bij psychiatrische patiënten ook lichamelijke klachten en medicatiegebruik te monitoren.