Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Annelot in de Kliniek, een uniek inkijkje in de forensische psychiatrie

donderdag 21 juli 2022

Annelot is sociotherapeut op afdeling de Plecht van de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen. Mensen die door een psychotische kwetsbaarheid hun gedrag niet voldoende onder controle hebben, kunnen terecht op deze afdeling. Sinds één jaar deelt Annelot haar verhalen op sociale media. “Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, omdat ik een eerlijk beeld wil geven van het werken binnen een forensisch psychiatrische kliniek.”

Branchevoorzitters: meer kruisbestuiving tussen de ggz en de gehandicaptenzorg nodig

dinsdag 19 juli 2022

Domeinoverstijgend samenwerken tussen de ggz en de gehandicaptenzorg kan en werkt. Dat concludeerden Ruth Peetoom en Boris van der Ham, voorzitters van resp. de Nederlandse ggz en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland tijdens een werkbezoek aan het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie in Assen, vorige week. Daarnaast onderstreepten zij het belang van het samen leren van gemeenschappelijk onderzoek.

Kenmerken en meerwaarde Optimaal Leven aanpak onderzocht

maandag 4 juli 2022

De manier waarop binnen Optimaal Leven domein overstijgend wordt samengewerkt draagt bij aan meer en sneller herstel en verbetering van kwaliteit van leven van cliënten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Want Optimaal Leven professionals kunnen door deze samenwerking ‘gewoon doen wat nodig is’. En dat is van meerwaarde voor de cliënt.