Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Subsidie promotieonderzoek Cecil Prins naar veerkracht in gezinnen bij psychische aandoeningen

donderdag 30 april 2020

Het Zorgondersteuningsfonds heeft financiële ondersteuning toegekend aan het promotieonderzoek van gezinspsychiater Cecil Prins-Aardema, getiteld Veerkrachtige families: herstelbevorderende factoren in gezinnen van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA). De subsidie geldt vanaf 1 juli voor de komende vijf jaar.

Koninklijke Onderscheiding voor oud-collega Cees Vermeeren

vrijdag 24 april 2020

Wij feliciteren onze oud-collega Cees Vermeeren vanwege zijn Koninklijke Onderscheiding. Cees is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

GGZ Drenthe klaar voor Corona patiënten en treft voorbereidingen voor na lock-down

donderdag 16 april 2020

De afgelopen weken heeft GGZ Drenthe diverse maatregelen getroffen om psychiatrische patiënten met Corona te kunnen behandelen. In de klinieken zijn quarantainekamers ingericht. Ook zijn er twee aparte Corona-units gereedgemaakt. Intussen treffen we voorbereidingen voor de situatie na de ‘intelligente lock-down’ en is een begin gemaakt met het in praktijk brengen daarvan. Ambulante zorg vindt plaats via beeldbellen én face to face contact. Op de poliklinieken zijn ‘veilige kamers’ waarin patiënten kunnen worden gezien. Er vinden weer face to face intakes en behandelingen plaats.

GGZ-terreinen Assen en Beilen tijdelijk gesloten voor publiek

dinsdag 14 april 2020

Voor patiënten in de klinieken van GGZ Drenthe, die momenteel niet naar buiten mogen en ook geen bezoek mogen ontvangen, is rondlopend publiek zoals mensen die hun hond uitlaten confronterend en frustrerend. Daarom heeft GGZ Drenthe besloten de terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor publiek.

Zorg voor gezinnen met psychische en/of verslavingsproblematiek in coronatijden

woensdag 8 april 2020

Verplicht thuis is voor ieder gezin een uitdaging. Deze coronacrisis vraagt om heel veel extra aanpassingsvermogen van alle gezinnen. Er zijn nu drie werkkaarten beschikbaar met tips en handvatten hoe te handelen in deze coronatijd om professionals, patiënten, kinderen, ouders en naasten te ondersteunen.