Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Behandeling in het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie

Het GGZ Drenthe Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen met psychische problemen die daarnaast al langere tijd klachten hebben over hun slaap.

Voorbeelden van slaapproblemen zijn:

  • al langer dan drie maanden problemen met inslapen en/of doorslapen
  • rusteloze benen
  • ademhalingsproblemen tijdens de slaap
  • overmatige slaperigheid overdag
  • vreemd gedrag tijdens de slaap, zoals slaan/schoppen en slaapwandelen
  • nachtmerries 

Psychische problemen zorgen vaak voor problemen met uw slaap. Ook medicatie voor psychische problemen kan daarbij een rol spelen. Uw psychische problemen kunnen erger worden als gevolg van uw slaapproblemen. Het Slaapcentrum kan de meeste slaapstoornissen onderzoeken en behandelen.

Sneller herstel

Slaapproblemen komen vaak voor in combinatie met psychische stoornissen. Over het algemeen wordt de psychische stoornis behandeld, maar is er weinig aandacht voor de slaapproblematiek. Uit onderzoek blijkt echter dat een aparte behandeling van de slaapproblemen het herstel van psychische stoornissen kan versnellen. Het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie onderzoekt wat er precies aan de hand is met uw slaap en hoe u weer beter kunt slapen. Dit kan ook een positieve invloed hebben op de psychische problemen.

U kunt bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie terecht als uw huisarts of andere medische verwijzer vermoedt dat er sprake is van een psychische stoornis in combinatie met slaapproblemen. Het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie behandelt aanvullend de slaapproblemen. De psychische problemen worden door een andere behandelaar behandeld.  

Kosten behandeling in het Slaapcentrum

Een behandeling bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie wordt vergoed als er sprake is van een psychische stoornis of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. Overleg voor u in behandeling gaat met uw zorgverzekeraar over de voorwaarden voor verwijzing, de kosten en vergoeding. Het wettelijke eigen risico is van toepassing.

Kijk op de website van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie

Contact

GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Dennenweg 9, 9404 LA Assen
Postbus 30007, 9400 RA Assen

Voor algemene vragen kunt u ons tijdens kantooruren bellen op (0592) 33 46 00 .
Voor behandelinhoudelijke vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met het 

Forensisch Aanmeld- en Informatiecentrum
T (0592) 33 46 26
F (0592) 33 46 03
Buiten kantooruren T (0592) 33 46 00

U kunt ons ook mailen.

Informatie over kosten en eigen risicoBekijk en lees verhalen van patiënten

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.