Spring naar navigatie Spring naar inhoud

"Trots op mijn eerste zelf verdiende salaris!"

Cindy heeft na een traject van jaren bij Daat-Drenthe haar leven weer op de rails gekregen. In onderstaand verhaal delen zij én haar trajectbegeleider bij Daat-Drenthe, Annie Sturing hun ervaringen. 

""Trots op mijn eerste zelf verdiende salaris!""

Cindy, 46 | Bijzondere ervaringen

“Ik ben trots op mezelf!”, steekt Cindy van wal. “Mijn eerste zelf verdiende salaris staat op mijn bankrekening en het tweede salaris komt er bijna aan. En dit alles heb ik te danken aan het traject dat ik heb gedaan bij Daat-Drenthe. Door te werken bij Daat-Drenthe bleef ik onder de mensen, heb ik weer meer zelfvertrouwen gekregen en een dagritme. Dit klinkt misschien simpel, maar voor mij zijn dit de belangrijkste ingrediënten geweest om te kunnen herstellen. Het is mij gelukt om stapje voor stapje weer te functioneren." 

Klap in mijn gezicht
"In eerste instantie was het een klap in mijn gezicht toen ik na een re-integratietraject van Menso nog niet voldoende hersteld was. Ik had complete black-outs. Ook al wilde ik nog zó graag werken, het lukte niet. Een participatie traject, een indicatie WMO en behandeling heeft bijgedragen aan mijn herstel. Het heeft tijd nodig gehad, maar het is gelukt om een werkplek te vinden waar ik werk kan doen dat bij mij past. Het geeft energie om te werken met leuke collega’s met wie ik niet alleen kan lachen, maar ook goed mee kan samenwerken. Met inzet van mijn indicatie banenafspraak (BAB indicatie) en een paar aanpassingen, kan ik het werk lichamelijk goed volhouden. Aandachtspunt voor mij blijft om mijn enthousiasme binnen de perken te houden, zodat ik mijn werk kan blijven volhouden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit mij gaat lukken. Met een halfjaar contract op zak en trots op mijzelf neem ik afscheid van Daat-Drenthe”.

Trots
“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier met Cindy samengewerkt”, vult Annie aan. “We hebben samen opgetrokken in de dingen die voorbij kwamen. Altijd weer gepuzzeld en gekeken wat op dat moment nodig was om verder te herstellen. Ze moest leren omgaan met dingen die voorbij kwamen of niet te veranderen waren. Voor mij als jobcoach heb ik er altijd vertrouwen in gehad dat er ergens weer een nieuwe balans zou ontstaan voor Cindy. Ik ben supertrots op Cindy, op haar doorzettingsvermogen, op haar positieve kijk op dingen en het contract dat ze heeft gekregen. Samen met de collega’s van Menso is het gelukt om na een periode van 6 jaar een passende werkplek te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat het Cindy zal lukken!”