Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Patiënten 65+ gevaccineerd, patiënten 18-65 eind april/begin mei

Klinische patiënten van 65 jaar en ouder die langdurig bij GGZ Drenthe verblijven zijn intussen gevaccineerd met het Moderna vaccin. De patiënten hebben de vaccinatie gekregen op de locatie waar zij verblijven. Klinische patiënten tussen 18 en 65 jaar krijgen het Janssen vaccin. De vaccinatie vindt naar verwachting eind april/begin mei plaats.

Klinische patiënten 65+ - gevaccineerd
Klinische patiënten van 65 jaar en ouder hebben in april hun tweede vaccinatie met het Moderna vaccin gekregen. Twee weken na de tweede vaccinatie is er voldoende bescherming tegen corona. Een aantal mensen krijgt na vaccinatie last van bijwerkingen, zoals koorts en/of een grieperig gevoel. 

Klinische patiënten 18-65 jaar
Klinische patiënten tussen de 18 en 65 jaar die langdurig bij GGZ Drenthe verblijven worden gevaccineerd met het Janssen vaccin. Dit is tijdens de persconferentie van 20 april door minister De Jonge bekendgemaakt. We verwachten de patiënten eind deze maand / begin mei te vaccineren. We vragen patiënten eerst schriftelijk toestemming voor de vaccinatie  (of hun wettelijk vertegenwoordiger).

Lees ook:
Vaccinatie patiënten en medewerkers 18-65 jaar met Janssen begonnen
Klinische patiënten 18-65 jaar deze week uitgenodigd voor vaccinatie met Janssen
Eerste uitnodigingen coronavaccinatie aan patiënten 60+ verstuurd

Kijk voor meer informatie over vaccins en vaccinatie op de website van de RijksoverheidInformatie over vaccinatie tegen corona in andere talenTerug naar GGZ Drenthe en het coronavirus
Laatst bijgewerkt: 28 april 2021