Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

In deze behandeling kijken we vooral hoe uw overlevingsstrategieën, manieren om in het dagelijks leven te denken en doen, in het verleden (positief) gefunctioneerd hebben. Als deze patronen in de weg zitten dan gaan we samen met u aan verandering werken. Ook is er ruimte om te rouwen en zoeken we samen met u naar een manier om uw verleden een plaats te geven. Een deel van de therapie is in groepsverband, zodat u steun kunt ervaren bij elkaar. Herkenning en erkenning verminderen schuld- en schaamtegevoelens.

Er zijn twee thema’s binnen de behandeling

  • Steunend en structurerend: richt zich vooral op de vermindering van uw klachten. In de behandeling komen praktische problemen en vragen aan bod.
  • Inzichtgevend: legt de nadruk op het leren ontdekken en verwerken van de oorzaken van uw klachten. Samen met u bekijken we hoe de klachten verminderd kunnen worden.

Voorafgaand aan de behandeling kunt u deelnemen aan de cursus ‘Omgaan met een trauma’.

De traumabehandeling bestaat uit een set behandelingen die in een groep of individueel worden gegeven. Bijvoorbeeld: EMDR, cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, psychomotorische therapie, beeldende therapie, farmacotherapie.

Een vraag stellen aan het Traumacentrum

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Aanmeld- en Informatiecentrum (0592) 74 14 14