Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Running therapie is een therapie die GGZ Drenthe inzet bij de behandeling van (milde) depressies. Ook helpt running therapie bij het verhelpen van minderwaardigheidsgevoelens, (sociale) angsten, agressieproblemen en lichamelijke klachten waar geen duidelijke reden voor te vinden is.

Bij running therapie gaat iemand met een behandelaar hardlopen. Running therapie wordt meestal ingezet ter ondersteuning van een andere behandelvorm.

Wat levert het op?

Sport (met name hardlopen) maakt u weerbaarder. Ook neemt na het leveren van een sportprestatie uw zelfwaardering toe.

Praktische zaken

Running therapie vindt plaats in groepsverband, maar iedereen loopt in zijn/haar eigen tempo. Deelnemers moeten zelf zorgen voor sportkleding en geschikte loopschoenen. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de behandeling.

Vaktherapie

Running therapie is een vorm van vaktherapie. Bij vaktherapie ligt de nadruk op doen en ervaren. U kunt al doende grip krijgen op uw problemen of leren er anders mee om te gaan. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.