Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

REFLEX is een TOPGGz groepstraining voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid die in behandeling zijn bij een ggz-instelling. Een behandeling gaat vaak samen met ingrijpende veranderingen. In deze training staan we stil bij deze veranderingen. Dit betekent dat u gaat nadenken over uzelf, uw mogelijkheden en persoonlijke eigenschappen. Op deze manier proberen we uw zelf inzicht te vergroten. Zelf inzicht helpt u om het dagelijks leven zo in te richten dat uw sterke kanten worden gebruikt. Ook houdt u rekening met dingen die minder goed gaan. Op die manier kunt u uw leven inrichten op een manier die bij u past. Het gaat dus om uw persoonlijke eigenschappen.

REFLEX richt zich op:

  • het verbeteren van het zelfinzicht
  • het leren om op verschillende manieren naar jezelf te kijken
  • het verminderen van zelf stigma

Door al deze onderdelen te verbeteren komen mensen vaker naar de afgesproken therapie. Ook proberen we om uw zelfvertrouwen te vergroten en de kwaliteit van leven toe te laten nemen.

REFLEX is een innovatieve behandeling en bevindt zich in de onderzoeksfase. Het onderzoek wordt gecoördineerd door GGZ Drenthe in samenwerking met het UMCG Groningen Neuroimaging Centrum en Rob Giel Onderzoekscentrum (RGOc).

REFLEX is een groepstraining van twaalf bijeenkomsten van een uur. De training wordt gegeven door een GZ-psycholoog.

Uitgevoerd door

Psychosecircuit

De beschrijving van REFLEX geeft een algemeen beeld van de behandeling. 

Een vraag stellen over psychose

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. 

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Aanmeld- en Informatiecentrum (0592) 74 14 14