Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Mindfulness, ook wel aandachttraining genoemd, is een manier om bewust te worden van automatische reacties op stress, chronische pijn en psychische problemen. Weten hoe iemand reageert op problemen en wat de gevolgen daarvan zijn, geeft de mogelijkheid om daar op een andere manier mee om te leren gaan.

In de training leert iemand op een effectieve manier zijn/haar klachten te hanteren en te verminderen. Er worden oefeningen gedaan die helpen om de aandacht ergens anders op te richten.

Tijdens de aandachttraining leert iemand:

  • Minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens
  • Lichamelijke signalen en grenzen te herkennen
  • Beter met stress om te gaan
  • Vrolijker en rustiger in het leven te staan

Wat levert het op?

U wordt zich meer bewust van uzelf. U leert de signalen van uw lichaam herkennen. Hierdoor weet u na afloop beter wat goed voor u is en wat niet. Ook bent u na afloop beter in staat om uzelf te ontspannen en te concentreren.

Praktische zaken

De training bestaat uit negen wekelijkse bijeenkomsten van tweeëneenhalf uur. Daarnaast oefent u zes dagen per week thuis een uur met behulp van het werkboek, audiobestanden en oefen-cd’s.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.