Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Het Infantteam is er voor baby’s, peuters en kleuters ( tussen de 0 - 6 jaar) die extra zorg nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het gaat om kinderen waarbij 'moeilijke periodes’ niet vanzelf overgaan. Het Infantteam observeert en behandelt kinderen in de eigen omgeving en heeft ook veel aandacht voor de relatie tussen de ouder en het kind. Want hoe jonger het kind is, hoe sterker het kind is verbonden met de ouder.

Voorbeelden van klachten

  • Er zijn problemen met slapen, huilen of met de voeding
  • Er zijn problemen in het contact maken met anderen
  • Peuters en kleuters willen niet eten, hebben driftbuien, kunnen zich niet goed vermaken of zijn erg druk

Ook voor kinderen die te vroeg zijn geboren, vaak ziek zijn geweest, nare dingen zoals een ziekenhuisopname hebben meegemaakt of voor kinderen bij wie de ontwikkeling vertraagd of anders verloopt, kan een beroep worden gedaan op het Infantteam.

Wat levert het op?

Na afloop hebben ouders meer inzicht in de problemen van hun kind. De relatie heeft zich verdiept, en ze hebben geleerd hoe ze beter met moeilijke situaties kunnen omgaan.

Praktische zaken

Binnen het infantteam staat de relatie tussen ouder en kind centraal. De behandeling richt zich in algemene zin op betere communicatie en contact tussen ouders en kind. Behandeling bestaat bijvoorbeeld uit ouder-kindtherapie, (video)-hometraining en ouderbegeleiding.

Hulp nodig?

Heeft uw kind hulp nodig van GGZ Drenthe? Bekijk samen met uw kind het filmpje. Daarin leggen we op een eenvoudige manier uit hoe dat bij ons gaat.

Een vraag stellen aan de Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen met  (0592) 74 14 14. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.