Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Op de gezinsdagbehandeling komen gezinnen een paar keer per week om aan hun problemen te werken. Orde op zaken te stellen en een nieuwe start te maken.

Bij gezinsdagbehandeling bepalen gezinnen zélf wat ze willen veranderen. Zoals minder ruzie maken. Een betere dagstructuur. Meer tijd voor jezelf, of juist meer samen doen. Tijdens de behandeling doen ouders met hun kinderen samen spellen en oefeningen om aan die doelen te werken.

Er is ook tijd voor de ouders om met elkaar over opvoeden te praten. Herkenning te vinden bij elkaar en van elkaar te leren. De kinderen gaan dan samen met een leerkracht aan de slag met schoolwerk.

Wat levert het op?

Bij gezinsdagbehandeling werken de gezinsleden met elkaar aan een oplossing voor hun problemen. Bijvoorbeeld als ouders beter samenwerken in de opvoeding van de kinderen. Of tijd vrijmaken om als gezin dingen samen te doen. Het doel is dat het thuis gezelliger en rustiger is en blijft.

Praktische zaken

Voor gezinsdagbehandeling komen ouders met hun kinderen twee dagen per week naar GGZ Drenthe. De behandeling is in een groep met maximaal zes gezinnen. Voordat de behandeling begint, heeft u een uitgebreide intake bij de Gezinspsychiatrie.

Uitgevoerd door

Gezinspsychiatrie

De beschrijving van dagbehandeling bij gezinsproblemen geeft een algemeen beeld van de behandeling

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.