Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die GGZ Drenthe inzet bij het verwerken van nare gebeurtenissen.

De therapeut vraagt aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Daarna doet u hetzelfde, maar dan in combinatie met een afleidend middel. Bijvoorbeeld door geluiden via een koptelefoon afwisselend links en rechts te laten horen of via een bewegend beeld.

De geluiden of beelden brengen het verwerkingsproces op gang. De herinnering verliest hierdoor zijn emotionele lading, waardoor het makkelijker wordt om aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken.

Wat levert het op?

Na afloop van de behandeling bent u in staat om de gebeurtenis(sen) achter u te laten.

Praktische zaken

De EMDR-behandeling gaat in sessies van ongeveer drie kwartier. EMDR kan worden ingezet bij kinderen vanaf 1,5 jaar, volwassenen en ouderen.

De beschrijving van EMDR geeft een algemeen beeld van de behandeling.
EMDR kan ingezet worden bij kinderen, volwassenen en ouderen. Vraag uw behandelaar om meer informatie. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.