Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie die GGZ Drenthe inzet bij het verwerken van nare gebeurtenissen.

De therapeut vraagt aan de onverwerkte gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. De therapeut vraagt vervolgens de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidend middel. Bijvoorbeeld door geluiden via een koptelefoon afwisselend links en rechts te laten horen of via een bewegend beeld.

De geluiden of beelden brengen het verwerkingsproces op gang. De herinnering verliest hierdoor zijn emotionele lading, waardoor het makkelijker wordt om aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken.

Wat levert het op?

Na afloop van de behandeling bent u in staat om de gebeurtenis(sen) achter u te laten.

Praktische zaken

De EMDR-behandeling gaat in sessies van ongeveer drie kwartier. EMDR kan worden ingezet bij kinderen vanaf 1,5 jaar, volwassenen en ouderen.

De beschrijving van EMDR geeft een algemeen beeld van de behandeling.
EMDR kan ingezet worden bij kinderen, volwassenen en ouderen. Vraag uw behandelaar om meer informatie. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.