Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Dagbesteding is voor patiënten om te helpen de draad van het leven weer op te pakken. Iemand kan deelnemen aan allerlei activiteiten, werken of een cursus volgen. Activiteiten worden meestal in een groep gegeven. Bij Daat-Drenthe maken we onderscheid tussen activiteiten met een hobbymatig karakter, zoals werken met klei, tekenen en schilderen of muziek, en activiteiten met een arbeidsmatig karakter, zoals administratieve werkzaamheden, tuinwerkzaamheden of werken in een fietsenwinkel.

Wat levert het op?

Door actief bezig te zijn versterkt iemands gevoel van eigenwaarde en door de structuur die de dagbesteding biedt, komt iemand weer in zijn of haar ritme. Daarnaast is het ontmoeten van andere mensen een verrijking voor iemands sociaal netwerk. Bij hobbymatige activiteiten staat vooral ontspanning, plezier en contact voorop.

Praktische zaken

Activiteiten vinden plaats in de centra voor dagbesteding van Daat-Drenthe, genaamd DAC ‘de Vermeer’ en DAC ‘de Brug’. Als u staat ingeschreven bij GGZ Drenthe, dan kunt u door uw behandelaar worden aangemeld. U kunt ook zelf een kennismakingsgesprek aanvragen. Wat en hoeveel u bij Daat-Drenthe gaat doen, dat bepaalt u meestal zelf. Het kan ook zijn dat een uitkeringsinstantie invloed heeft op de keus van de werkzaamheden en het aantal gewerkte uren.

Een vraag stellen aan DAAT-Drenthe

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. 

Daat-Drenthe is (tijdens kantooruren) bereikbaar via (0528) 27 07 77