Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Voor dagbehandeling of deeltijdbehandeling komt u enkele dagen of dagdelen per week naar GGZ Drenthe om aan uw problemen te werken. Verder woont en slaapt u gewoon thuis. Deeltijdbehandeling kan een opname vervangen of verkorten. U kunt ook deeltijdbehandeling krijgen ná een opname, om een terugval te voorkomen. Deeltijdbehandeling wordt onder andere gegeven bij het Centrum voor deeltijdbehandeling.

Diagnose

Gedurende de deeltijdbehandeling onderzoeken we samen wat uw problemen veroorzaakt en hoe u de klachten in de toekomst zoveel mogelijk kunt voorkomen. We vinden het belangrijk dat mensen zo zelfstandig mogelijk blijven of weer zelfstandig worden. Psychische problemen kunnen u een heel onzeker gevoel geven. Meer zelfvertrouwen ontwikkelen is dan ook een belangrijk aandachtspunt. We helpen u om beter te luisteren naar uw behoeften en daardoor beter op te komen voor u zelf.

Stabilisatie

In het begin gaat het erom dat uw klachten afnemen en dat het weer rustig wordt. We helpen u om grip te krijgen op de problemen en (weer) een normaal dagritme en bezigheden te krijgen. Wanneer bent u actief en wanneer neemt u rust? Soms kan het zijn dat u door uw klachten afhankelijk bent geworden van steun van anderen. De deeltijdbehandeling kan dan ook een middel zijn om deze zorg te delen.

Herstel

Op de deeltijdbehandeling krijgt u verder onder meer voorlichting, gesprekken en therapieën die een beter inzicht geven in het ontstaan van uw klachten en uw manier van reageren op moeilijke situaties. Met cognitieve gedragstherapie leert u hoe u anders kunt denken en omgaan met situaties, zodat u in de toekomst psychisch sterker staat. Boven alles vinden we het belangrijk dat u kunt genieten van de dingen waaraan u plezier beleeft.

Wat levert het op?

Deeltijdbehandeling is een intensieve behandelvorm met een aantal verschillende doelen. Ernstige klachten behandelen we intensief en kortdurend. Chronische klachten worden langdurig behandeld, om beter te functioneren en een terugval te voorkomen.

Praktische zaken

Uw behandelaar overlegt samen met u over hoe vaak en hoe lang de behandeling is. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.