Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Daat-Drenthe zet arbeidsintegratie, ook wel werkbegeleiding genoemd, in bij mensen die zich willen voorbereiden en/of trainen op het gebied van arbeid. Bij arbeidsintegratie doet iemand kennis en ervaring op met als doel (weer) aan het werk te gaan. Arbeidsintegratie kan een opstapje zijn naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Deelnemers krijgen begeleiding van een trajectbegeleider en een werkbegeleider.

Iemand kan werken bij verschillende bedrijven van Daat-Drenthe:

  • In administratieve en grafische functies
  • In de hout- of metaalbewerking of de lijstenmakerij
  • In een tuinwinkel
  • In een kringloopwinkel
  • In een fietsenzaak

Wat levert het op?

Het doel van arbeidsintegratie is om iemand te laten wennen aan een werkritme, het dragen van verantwoordelijkheid en aan hoe het is om met collega’s om te gaan.

Praktische zaken

Iemand kan bij Daat-Drenthe terecht voor enkele halve dagen tot negen dagdelen per week. Dit hangt af van uw mogelijkheden en uw voorkeur. Neem voor informatie over financiering contact op met Daat-Drenthe. 

Ontmoet Thomas! Thomas is deelnemer van de Bikeshop in emmen. Door zijn werk bij de Bikeshop in Emmen heeft Thomas structuur, komt hij onder de mensen en krijgt hij weer meer vertrouwen. “Mijn doel is uiteindelijk om een betaalde baan te vinden, zodat ik mijn  eigen leven op kan bouwen”, vertelt Thomas.  

Een vraag stellen aan Daat-Drenthe

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Daat-Drenthe is (tijdens kantooruren) bereikbaar via (0528) 27 07 77