Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Ambulante behandeling is behandeling op afspraak op een polikliniek. We helpen bij uiteenlopende psychische problemen. U komt regelmatig, bijvoorbeeld iedere week, naar GGZ Drenthe voor een gesprek of therapie. Indien nodig kan de behandeling bij u thuis zijn. Dan noemen we het ook wel psychiatrische thuiszorg.

Onderzoek

Om u goed te kunnen helpen, onderzoeken we eerst wat er precies aan de hand is. U heeft hiervoor gesprekken met uw behandelaar. Ook wordt gekeken wat uw dagelijkse bezigheden zijn en hoe het contact met familie en vrienden verloopt. 

Medicijnen

Een arts kan u medicijnen voorschrijven.

Therapie

Er zijn verschillende therapieën mogelijk. U bespreekt met uw behandelaar welke therapie bij u past en wat voor u het meest geschikt is.

Wat levert het op?

Als duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we u en de belangrijkste mensen in uw omgeving voorlichten over het psychische probleem en u leren omgaan met de situatie. Dat noemen we psycho-educatie. Samen gaan we aan de slag om uw problemen te verminderen of we leren u hoe u er in het dagelijks leven zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

Praktische zaken

De bezoeken aan de polikliniek duren gemiddeld drie kwartier. Uw behandelaar overlegt samen met u over hoe vaak en hoe lang de behandeling is.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.