Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Ambulante behandeling is behandeling op afspraak op een polikliniek. U komt regelmatig, bijvoorbeeld iedere week, naar GGZ Drenthe voor een gesprek of therapie. Indien nodig kan de behandeling thuis plaatsvinden.  Dan noemen we het ook wel psychiatrische thuiszorg.

We helpen bij uiteenlopende psychische problemen. Er is ook een "geheugenpoli" speciaal voor ouderen met geheugenproblemen of (een vermoeden van) dementie. Dit heet ook wel neuropsychiatrie. En er zijn poli's voor begeleiding bij langdurig gebruik van medicijnen.

Diagnose

Om u goed te kunnen helpen, onderzoeken we in de intakefase wat de oorzaak is van uw psychische problemen. U heeft hiervoor gesprekken met uw behandelaar. Ook wordt gekeken wat uw dagelijkse bezigheden zijn en hoe het contact met familie en vrienden verloopt.

Medicijnen

Een arts kan u medicijnen voorschrijven.

Therapie

Er zijn verschillende therapieën mogelijk zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, psychomotorische therapie en steun en structuur. U bespreekt met uw behandelaar welke therapie bij u past en wat voor u het meest geschikt is.

Wat levert het op?

Als duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we u en de belangrijkste mensen in uw omgeving voorlichten over het psychische probleem en u leren omgaan met de situatie. Dat noemen we psycho-educatie. Samen gaan we aan de slag om uw problemen te verminderen of we leren u hoe u er in het dagelijks leven zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

Praktische zaken

De bezoeken aan de polikliniek duren gemiddeld drie kwartier. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.