Spring naar navigatie Spring naar inhoud

U kunt bij GGZ Drenthe Basis GGZ of Specialistische GGZ krijgen. Voor alle behandelingen heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Basis GGZ

Basis GGZ zijn behandelingen voor mensen met lichte tot matig ernstige psychische problemen. Het lukt hen meestal met een kortdurende behandeling problemen weer de baas te worden. Meestal gaat het om zes tot 12 gesprekken. De behandelingen vinden plaats op een locatie van GGZ Drenthe, mogelijk aangevuld met medicijnen of hulp via internet. Basis GGZ is ook voor mensen die hun ernstige problemen onder controle hebben, maar nog wel gedurende langere tijd zo nu en dan hulp nodig hebben.

Specialistische GGZ

De Specialistische GGZ is voor mensen met ernstige, ingewikkelde psychische problemen waardoor het dagelijks leven flink is verstoord. U krijgt ook Specialistische GGZ als u spoedeisende hulp nodig hebt. De behandeling bestaat vaak uit gesprekken en kan worden aangevuld met andere soorten therapie, medicijnen en hulp via internet. Meestal vindt behandeling plaats op de polikliniek. U komt voor de behandeling naar een locatie van GGZ Drenthe. Een aantal patiĆ«nten wordt thuis behandeld. Soms is het noodzakelijk om u op te nemen in een kliniek.

Bij een behandeling in de Specialistische GGZ zijn verschillende behandelaren betrokken. Het gaat dan om behandelaren met verschillende deskundigheden, uit verschillende vakgebieden. Deze behandelaren overleggen met elkaar over uw behandeling in een multidisciplinair overleg (MDO), samen met uw regiebehandelaar. 

Na een behandeling in de Specialistische GGZ kunt u worden terugverwezen naar de huisarts of een behandelaar in de Basis GGZ voor nazorg.

U vindt hierover uitgebreide informatie op de website:

Invoering Basis GGZ