Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Meld je aan voor het ‘betoverende’ Eindejaarssymposium

Op donderdag 10 december organiseert de A-opleiding weer het traditionele Eindejaarssymposium in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Dit jaar is het thema ‘Toveren in de psychiatrie’. Getracht wordt de schijnbaar toverachtige kanten van de psychiatrie te ontrafelen. Vanwege de coronacrisis kan het symposium alleen online worden gevolgd. Meld je aan via het opgaveformulier!

De diagnostiek en behandeling van mensen met een psychische aandoening berust vaak op een combinatie van patroonherkenning, kennis en intuïtie. Maar wat maakt een diagnostisch proces zodanig verhelderend dat bij zowel patiënt én clinicus het gevoel ontstaat dat het precies klopt? Van diagnostiek tot het patiëntencontact: het lijkt soms alsof we samen aan het toveren zijn. Maar is dat echt zo?

Stof tot nadenken
In dit symposium worden de schijnbaar toverachtige kanten van het psychiatrische vak bediscussieerd. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: wat is bekend over het placebo-effect van een behandeling? Wat weten we van de betrouwbaarheid van ons autobiografisch geheugen en haar relatie met psychopathologie? Welke verhalen vertellen patiënten behandelaren zelf en wat kunnen wij daarvan leren? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod onder leiding van vier gerenommeerde sprekers. Vier discussianten zullen samen met de online bezoekers de sprekers aan de tand gaan voelen. Ongetwijfeld zal deze middag weer stof tot nadenken gaan opleveren! 

Online
Het symposium is interessant voor artsen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Kortom, voor iedereen die werkt met psychiatrische patiënten.
In verband met de coronacrisis kan het het symposium alleen online worden gevolgd. 

Wil je het symposium graag online bijwonen? Meld je nu aan via het opgaveformulier.