Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De bipolaire stoornis op het witte doek

Op de geboortedag van Vincent van Gogh wordt elk jaar wereldwijd de World Bipolar Day gehouden. Van Gogh had hoogstwaarschijnlijk ook een bipolaire stoornis. In Assen organiseren de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) Drenthe en GGZ Drenthe een bijeenkomst op woensdag 28 maart. Het thema dit jaar is "de bipolaire stoornis op het witte doek".

Hoe wordt de bipolaire stoornis verbeeld in films en draagt dit bij aan het
verminderen van vooroordelen of juist niet? Op 28 maart worden fragmenten uit vier films getoond: Silver Linings Playbook, Knetter, De gelukkige huisvrouw en Mr Jones. Na elk fragment gaan de bezoekers in groepjes in gesprek over een paar stellingen.

Ge├»nteresseerden zijn van harte welkom. Locatie is gebouw 't Proathoes op het terrein van GGZ Drenthe, Dennenlaan 9 in Assen. De aanvang is 19.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst over bipolaire stoornissen per e-mail of telefoon (0593) 52 55 06.

Manisch depressief is een ander woord voor "bipolair". Doel van de World Bipolar Day is wereldwijd aandacht en begrip vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan.