Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Vanaf een jaar of 12 gebeurt er veel in het leven van een jongere. Naar de middelbare school, meer op eigen benen staan, anders aankijken tegen ouders en allerlei gevoelens die horen bij de pubertijd. Kinderen ontwikkelen zich in deze periode als jongvolwassene. Lichamelijk verandert er veel. Ook psychische problemen kunnen voorkomen.  

Psychische problemen bij jongeren

Jongeren, ook wel adolescenten genoemd, hebben in deze spannende tijd weleens last van klachten. Bijvoorbeeld onzekerheid, angst, spanning of sombere gevoelens. Soms maken ouders zich zorgen over de ontwikkeling van hun kind of lopen vast in de opvoeding. De meeste problemen gaan na verloop van tijd vanzelf weer over. Of kunnen jongeren zelf, met hulp van hun ouders, vrienden of klasgenoten, oplossen. Maar als dat niet lukt, als er bijvoorbeeld thuis veel ruzie is of als problemen alleen maar erger worden, kan GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie helpen.   

Wat levert het op?

We praten met de jongere over hoe het gaat en waar hij of zij tegen aanloopt in het dagelijks leven. We geven hem of haar de ruimte zélf te ontdekken welke hulp het beste past. En wat het doel is. Na de behandeling is het rustiger in jullie gezin. Nare gevoelens of moeilijke situaties horen er soms bij, maar je weet hoe je daarmee om kunt gaan.  

Praktische zaken

Een behandeling bij GGZ Drenthe bestaat uit verschillende gesprekken en therapieën. Sommige onderdelen zijn speciaal voor de jongere. Omdat de problemen invloed hebben op het hele gezin willen we ook graag ouders en eventuele broers en zussen bij de behandeling betrekken.  

Een vraag stellen aan GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via (0592) 33 48 00. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.