Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit kunt u doen

Als u moet wachten op hulp van GGZ Drenthe kunt u er zelf veel aan doen om te voorkomen dat uw klachten verergeren. Ook zijn verschillende mogelijkheden om alvast ondersteuning te krijgen.

Gezond leven

Psychische gezondheid en lichamelijke gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Door gezond te leven kunnen veel mensen beter omgaan met psychische problemen. Daarom is er bij GGZ Drenthe ook aandacht voor voeding, bewegen en ontspannen. U kunt daar vandaag al mee beginnen! Op de website Thuisarts.nl staat wat u kunt doen om goed voor uzelf te zorgen. 

Hulp via internet

Zowel in de GGD-appstore (onder Mentaal welbevinden) als bij cliëntenorganisatie Mind zijn diverse apps te vinden die kunnen helpen om met uw klachten om te gaan.  

Ervaringen van anderen

Door ervaringsverhalen van anderen te lezen, kunt u herkenning en erkenning vinden. Ook kunt u ideeën krijgen over wat kan helpen u beter te voelen. En wat u daarvoor zelf alvast kunt gaan doen. 

Ontmoeting in de buurt

In Emmen en Hoogeveen zijn plaatsen waar mensen met psychische problemen elkaar kunnen ontmoeten. Er werken vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Dat zijn mensen die zelf ook psychische problemen hebben gehad. U kunt er naartoe gaan om ervaringen met elkaar te delen. Of als u gewoon even uw verhaal kwijt wilt. Er worden ook bijeenkomsten georganiseerd over omgaan met psychische problemen. Eerst een keer rondkijken of alleen een kop koffie drinken, mag ook! De toegang is gratis en u bent van harte welkom. 

Bekijk de website van Facet, de herstelruimte in Emmen
Bekijk de Facebookpagina van het Huis van de Buurt in Hoogeveen

Welzijnswerk

In elke gemeente is een welzijnsorganisatie. Zij bieden gratis advies en begeleiding aan alle inwoners. Bijvoorbeeld over waar u hulp kunt krijgen bij problemen in het dagelijks leven. Soms organiseren zij activiteiten. Vraag uw gemeente naar de welzijnsorganisatie in uw buurt.

WMO

Problemen met geld, huishouden of andere praktische zaken kunnen voor veel stress zorgen. In sommige gevallen kan de  Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van uw gemeente helpen hier weer controle over te krijgen. Vraag uw gemeente naar het WMO-loket of sociaal wijkteam. U kunt ook op de website van Rijksoverheid kijken.

Espria Ledenvereniging

Bij vragen over ondersteuning  in het dagelijks leven kunt u ook terecht bij de Espria Ledenvereniging. Hier zijn kosten aan verbonden. 

Aandacht voor familie en naasten

Psychische problemen hebben niet alleen invloed op uw leven, maar ook op dat van uw omgeving. GGZ Drenthe heeft aandacht voor vragen of zorgen van familie en naasten en wil hen zo goed mogelijk informeren en betrekken. Het team Familieondersteuning biedt een luisterend oor en advies. Kijk verder op ggzdrenthe.nl/naasten.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een van onze medewerkers spreken? Bel ons tijdens kantooruren op (0592) 33 48 00 of stel uw vraag via het formulier onderaan deze pagina.

Bij spoed belt u uw huisarts, de huisartsenpost of  – als u al in behandeling bent bij GGZ Drenthe – uw behandelaar.

Snel antwoord op uw vragen

Ik ben gebeld nadat ik een vragenlijst heb ingevuld. Gebeurt dit vaker?

Vragenlijsten zijn bedoeld om te weten te komen wat er precies met u aan de hand is of de behandeling u helpt. In sommige gevallen laten de antwoorden op de vragen zien dat er meer of iets anders aan de hand is dan gedacht werd. In dat geval nemen we contact met u op om dit met u te bespreken.

Hoe gaat GGZ Drenthe te werk?

Na een verwijzing door de (huis)arts krijgt u van ons een uitnodiging voor een eerste gesprek: de intake. In dit gesprek luisteren we naar uw verhaal en bespreken we uw klachten. Soms is meer onderzoek nodig. Daarna maken wij een behandelplan. Hierin staat wat er aan de hand is (diagnose) en wat we er aan kunnen doen. Dit voorstel bespreken we met u. Als u het er mee eens bent, kunnen we beginnen met de behandeling.

Waar kan ik een vraag/opmerking/fout over deze website melden?

U kunt ons informeren via het formulier: “Een vraag stellen”, deze bevindt zich onderaan de pagina. Wij beantwoorden uw vraag of opmerking zo snel mogelijk.

Ik wil graag mijn (persoons)gegevens wijzigen. Hoe doe ik dat?

Neem contact op met de afdeling waar u in behandeling bent.

Alle vragen

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.